Βοήθεια

Νέος Δοκιμαστής; Οδηγίες εδώ.

Ξεχάσατε το συνθηματικό σας; Δημιουργήστε ένα νέο!

Πώς ακριβώς λειτουργεί το OliveOilAddicts.gr;

Εξέλιξη, Συνολικές Αξιολογήσεις, Στατιστικά. Για ποιούς;

Δεν πρόλαβα να υποβάλω την αξιολόγησή μου. Πώς μπορώ να δω την αξιολόγηση αναφοράς του δείγματος;

Έχω πρόβλημα με τη λειτουργία του OliveOilAddicts.gr, ποιόν θα ρωτήσω;

Νέος Δοκιμαστής; Οδηγίες εδώ.

Αν είστε νέος Δοκιμαστής και πρώτη φορά εδώ, αποκτήστε πρόσβαση αλλάζοντας το συνθηματικό σας (ο Διαχειριστής, σας έχει κάνει ήδη χρήστη). Οδηγίες για την αλλαγή του συνθηματικού υπάρχουν σε άλλη παράγραφο της Βοήθειας.

Μόλις αποκτήσετε πρόσβαση, θα βρεθείτε στην Περιοχή μελών των Δοκιμαστών. Τις αξιολογήσεις σας τις κάνετε μέσω της σελίδας Δημιουργία νέας αξιολόγησης δείγματος. Όλες οι άλλες σελίδες είναι βοηθητικές και εύκολα κατανοητές, εξερευνήστε τις άφοβα! Και μην ξεχάσετε να διαβάσετε τα υπόλοιπα άρθρα της Βοήθειας.

Ξεχάσατε το συνθηματικό σας;
Δημιουργήστε ένα νέο!

Πηγαίνετε από το μενού του site Είσοδος στο Ξεχάσατε το συνθηματικό σας; Δώστε το email σας και πατήστε ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΕΟ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ.

Εμφανίζεται τότε μια οθόνη του WordPress για σύνδεση, αγνοείστε την!

Ελέγξτε το email σας. Πρέπει να έχει έρθει email με θέμα [OliveOilAddicts.gr] Επαναπροσδιορισμός συνθηματικού. Ανοίξτε το και επισκεφθείτε την διεύθυνση που λέει στο κάτω μέρος.

Θα πάρετε πάλι μια οθόνη του WordPress, αυτή τη φορά χρήσιμη. Διαβάστε τις οδηγίες και δώστε το νέο συνθηματικό σας ή δεχτείτε αυτό που προτείνεται (αν μπορείτε να το θυμάστε!). Πατήστε Επαναπροσδιορισμός συνθηματικού και τότε παίρνετε μια οθόνη του WordPress που λέει ότι το συνθηματικό σας επανακαθορίστηκε.

Αυτό ήταν.

Πατήστε Πίσω σε OliveOilAddicts.gr και κάντε Είσοδο με το νέο συνθηματικό.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το OliveOilAddicts.gr;

Στη λειτουργία του OliveOilAddicts.gr συμμετέχουν τρεις οντότητες: Οι Δοκιμαστές, τα μέλη του Panel και ο Διαχειριστής.

Ο ρόλος του Διαχειριστή (που είναι και ο σχεδιαστής του OliveOilAddicts.gr) έχει αποφασιστεί (από τον ίδιο) να μην χρειάζεται να είναι ενεργός, όσο αφορά στην καθημερινή λειτουργία του OliveOilAddicts.gr. Το site δουλεύει κανονικά, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάτι ο Διαχειριστής. Ο ρόλος του Διαχειριστή είναι στο παρασκήνιο, να φροντίζει ώστε οι Δοκιμαστές και τα μέλη του Panel να μπορούν να κάνουν, αυτό που έχει σχεδιαστεί να κάνουν.

Τα μέλη του Panel, βασικά ασχολούνται με δύο εργασίες: την αποστολή κάθε αρχή του μήνα, των φυσικών πακέτων με τα δείγματα στους Δοκιμαστές (εργασία εκτός του OliveOilAddicts.gr), και το ανέβασμα (δημοσίευση) των αξιολογήσεων αναφοράς του κάθε δείγματος στο OliveOilAddicts.gr. Όταν μια σειρά δειγμάτων ανέβει στο site, η ημερομηνία τελευταίας υποβολής αξιολογήσεων ορίζεται αυτόματα, την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα και ώρα 23:59. Σε περίπτωση που απαιτηθεί άλλη ημερομηνία, ο Διαχειριστής επεμβαίνει και αλλάζει χειροκίνητα την τελευταία υποβολή, στη νέα ημερομηνία.

Οι Δοκιμαστές, από τη στιγμή που θα παραλάβουν το πακέτο με τα δείγματα του μήνα, μπορούν να υποβάλουν τις αξιολογήσεις τους, αρκεί βέβαια οι αξιολογήσεις αναφοράς των δειγμάτων αυτών να είναι ανεβασμένες από τα μέλη του Panel, ώστε να μπορούν να τις συγκρίνουν με τις δικές τους αξιολογήσεις. Αν η Εξέλιξη δεν δείχνει αριθμούς δειγμάτων, ούτε και η φόρμα δημιουργίας νέας αξιολόγησης δείγματος, τότε μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρχουν ανεβασμένες αξιολογήσεις αναφοράς δειγμάτων. Τα μέλη του Panel πρέπει να επέμβουν, ανεβάζοντας τις αξιολογήσεις αναφοράς των δειγμάτων, ώστε οι αριθμοί των δειγμάτων να είναι ορατοί στους Δοκιμαστές για να μπορέσουν έτσι να προχωρήσουν στις αξιολογήσεις.

Τα παραπάνω περιγράφουν τον πυρήνα της λειτουργίας του OliveOilAddicts.gr.

Δευτερεύουσες λειτουργίες είναι η προβολή των προηγούμενων αξιολογήσεων του κάθε Δοκιμαστή, όπως και οι προβολές προηγούμενων αξιολογήσεων και δειγμάτων στα μέλη του Panel.

Επίσης δευτερεύουσες είναι και οι προβολές της εξέλιξης, των συνολικών αξιολογήσεων των Δοκιμαστών και των στατιστικών. Όλα αυτά δημιουργούνται σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας στοιχεία που εκείνη τη στιγμή υπάρχουν στη βάση δεδομένων του OliveOilAddicts.gr.

Εξέλιξη, Συνολικές Αξιολογήσεις, Στατιστικά. Για ποιούς;

Όταν ένας Δοκιμαστής ανοίγει αυτές τις οθόνες, βλέπει στοιχεία για τους Δοκιμαστές μόνο της δικιάς του ομάδας (πχ της ομάδας του 2017, ή της ομάδας του 2018, κοκ), για λόγους πρακτικούς και οικονομίας πόρων.

Συγκεκριμένα, η Εξέλιξη δείχνει μόνο τους ενεργούς Δοκιμαστές της ομάδας, δηλαδή αυτούς που συμμετέχουν στο τρέχον ΠΣΕΔΕ. Η οθόνη Συνολικές Αξιολογήσεις δείχνει όλους τους Δοκιμαστές της ομάδας, ενεργούς και μη ενεργούς. Οι μη ενεργοί Δοκιμαστές φαίνονται με γκρι χρώμα και οι αξιολογήσεις τους παραμένουν στο OliveOilAddicts.gr σε περίπτωση που θελήσουν στο μέλλον να συμμετάσχουν σε κάποιο ΠΣΕΔΕ, οπότε οι νέες αξιολογήσεις τους θα προστεθούν στις παλιές αξιολογήσεις τους. Τα Στατιστικά αναφέρονται στην ομάδα που ανήκει ο Δοκιμαστής και για κάθε τρέχον δείγμα είναι προσβάσιμα αυτόματα, στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Δεν πρόλαβα να υποβάλω την αξιολόγησή μου. Πώς μπορώ να δω την αξιολόγηση αναφοράς του δείγματος;

Στο τέλος κάθε μήνα, τα δείγματα του μήνα αυτού “ξεκλειδώνουν” και είναι ορατά πχ στη διεύθυνση (πρέπει να έχετε συνδεθεί):
https://www.oliveoiladdicts.gr/sample/15d
Απλά αλλάζετε το 15d με το δείγμα που θέλετε να δείτε. Αν δεν βρίσκετε το δείγμα που θέλετε πχ το 14b, δοκιμάστε το 14β. Καμιά φορά τα γράμματα είναι γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες.

Έχω πρόβλημα με τη λειτουργία του OliveOilAddicts.gr, ποιόν θα ρωτήσω;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε στέλνοντας email στον Κώστα.